Maoista Zeman

15. 05. 2016 0:02:51
Co se týče úcty k lidským právům, prezidont Zeman je perfidní cynik. Jeho demagogické výroky jej spojují s komunistickou propagandou nejodpornějšího kalibru.

Svými opakovanými výroky týkajícími se okupace Tibetu a dodržování lidských práv nejen v Tibetu, jakož i snižováním těch, kteří práva Tibeťanů obhajují, servilností vůči čínským představitelům moci a v neposlední řadě jakkoli pofidérním uznáním územní celistvosti Číny se prezidont Zeman řadí k zastáncům těch největších hromadných zvěrstev, jakých kdy bylo lidstvo schopno. (Jak dlouho ještě bude svými lžemi škodit?)

Například na mítingu v Berouně prohlásil: "Voláte-li po svobodě Tibetu, tak si uvědomte, že kdybyste tam byli před rokem 1951, tak byste možná přišli o oči." Možná byste přišli o oči. To je tedy informace! Nebo úvaha? V Tibetu byl prý feudalismus, a tím se podle něj nejspíš ospravedlňuje (zcela v duchu komunistického učení o třídním boji) brutální okupace Tibetu, ona ukrutná genocida tibetského obyvatelstva.

V podstatě se tím Zeman hlásí k tomu, co říkali již tou dobou čínští komunističtí vůdci a čím ospravedlňovali či spíše propagandisticky zakrývali svou brutalitu: "Vzpoura urychlila cestu ke šťastné budoucnosti a tibetští rolničtí nevolníci se dočkají dnů demokratických reforem dřív, než očekávali. Potlačení vzpoury urychlilo proces přeměny polofeudální, dynastické a necivilizované společnosti Tibetu v novou socialistickou společnost." (Tibet under Chinese Communist Rule: A compilation of Refugee Statements, 1958-1975, str. 34)

V Berouně také prolhaný prezident (jeho badatelská práce je z případu s Peroutkou známa) prohlásil, že studoval dějiny Tibetu, a pasoval se veřejně na znalce. Buď tedy studoval špatně, anebo záměrně přehlíží a zamlčuje, co Čína v Tibetu páchá a napáchala.

Tak kupříkladu v roce 1953 bylo v malém městě Dö před očima zděšeného davu zastřeleno zezadu do hlavy tři sta z pěti set údajných "majitelů nevolníků". Lidé byli varováni, že pokud se postaví proti socialismu, stihne je stejný osud. (Mary Craig: Krvavé slzy, str. 62)

Zvěrstva čínských operací byla potvrzena ve zprávách Mezinárodní komise právníků z let 1959 a 1960: "Užívané metody zahrnovaly křižování, trhání těl, vivisekci, stínání, pohřbívání zaživa a opařování. Některé oběti byly uvláčeny k smrti za cválajícími koňmi. Děti byly nuceny střílet vlastní rodiče, žáci své duchovní učitele... Mniši byli na veřejnosti nuceni souložit s mniškami, znesvěcovat sakrální obrazy a sochy a poté byli odesíláni do rostoucí sítě pracovních táborů v Amdu a Kan-su." (John Avedon: In Exile from the Land of Snows, 1984, str. 48)

(Jenom odbočka: usmrcování vivisekcí dospělo v Číně k odebírání orgánů za účelem transplantačního obchodu.: http://video.aktualne.cz/dvtv/zahalka-v-cine-probiha-genocida-lide-jsou-drzeni-v-taborech/r~e937bd1efcd311e5a5f4002590604f2e/ )

Anebo - zaznamenané svědectví z roku 1959: "Všude byla mrtvá těla, a my jsme se nemohli vyhnout tomu, abychom na ně nešlapali. Když jsme o některé zavadili, ještě se hýbalo. Číňané nás zavřeli do chléva a nechali nás tam dva dny o hladu. Lidé se však už o nějaké jídlo nezajímali, protože ztratili veškerou naději. V den, kdy jsme přišli, začali všechna těla v Norbulingce sbírat a pálit. Trvalo jim to celé tři dny." (Mary Craig: Krvavé slzy, str. 111)

Nemá cenu pokračovat. Informace si lze opatřit. A hlavně: ty, kteří pohrdají lidskými právy a stojí na straně násilí, už nevolit.

Autor: Petr Payne | neděle 15.5.2016 0:02 | karma článku: 25.32 | přečteno: 723x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 58 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 12.59 | Přečteno: 122 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 5.73 | Přečteno: 109 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 38.03 | Přečteno: 916 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 34.01 | Přečteno: 3398 | Diskuse
Počet článků 8 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1059

         Petr Pazdera Payne

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...